Tillverkning alliansring

Tillverkning alliansring

Många diamanter på rad, det är vad vi ofta förknippar med alliansring. För lekmannen så kanske man jämför bredd, storlek på diamanter och antal stenar, men hur en ring är tillverkad är det väldigt få som känner till. De flesta ringar som finns ute i butikerna är massproducerade och oftast är diamanterna infattade med maskiner.

Vi också en hel del lågpris smycken som importeras från Kina, Indien och Sydostasien. Vägen dit är att snåla på guld, dåligt infattningsarbete, låg kvalité på diamanter samt billigare legering av guldet, alternativt lägre guldhalt.

Med mer än 40 år i yrket så är detta för mig inget hokus pokus, utan är lätt att förstå. När vi möter vår kund så går vi igenom vilken stil kunden önskar, vad alliansringen max får kosta, hur kunden är som användare.

Efter att vi fått denna information så tar vi och tittar i vår kollektion av alliansringar som består av attrapper av säkerhetsskäl. Sen sätter vi igång att skissa upp fotorealistiska förslag på alliansringar. Normalt skissar vi upp 2 – 5 olika förslag utifrån kundens önskemål.

Hur går det då till när en handgjord alliansring tillverkas? Vi börjar med att klippa av en bit guld i lämplig längd och sedan så valsar vi den till ett passande ringämne. Bilden nedan visar detta ringämne som vi efter valsning glödgar så det blir lite mjukar igen och smidbart.

tillverka alliansring

Bilden nedan visar hur ringämnet bockats ihop och lötts samman så en ring fått sin form. Den högra ringen är prov på hur ringen skall se. Vi bearbetar ringen med hammare och sedan filar vi upp fattningarnas form.

tillverkning alliansring

 

Efter att ringen bearbetats med en blank hammare så filas ringskenan upp och finischeras. Sen börjar arbetet med att fila och borra upp i ringen så alliansringens fattningar tar form.

handgjord alliansring

 

Skissförslag på alliansring innan beställning

Bilden nedan är en cad-skiss på en form av alliansring där infattningen kallas för kastellfattning.

alliansring handgjord kastellfattning

 

 

Nedan ser vi ytterligare ett exempel på en cad-skiss på hur en alliansring kan filas upp och gestalta sig.

alliansring

Tidsbokning

Vid bokat besök  i vår Guldsmedsateljé så går vi igenom  diamanternas storlek, kvalité, val av ädelmetall och form av infattning. Har ni en befintlig ring som alliansringen skall sitta tillsammans med så skissar vi upp den också så ni får en helhetsbild.

maila anders@fors.org eller ring 070-7762600

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *