Design smycke

Design smycke

Denna ring som jag designat kallar jag ”Uprising”.

Samtliga bilder i detta inlägg är design av smycken som vi ritat upp med hjälp av cad-program och sedan renderat. Designsmycke är för kunden och även för mig som Guldsmed riktigt kul att göra. Att spåna lite fritt och sedan se en idé växa fram.

smycken designas unikat

Olika designförslag av ringar

Här är ytterligare en variant av ringen vi designat. Här med en capuchongslipad Ametist samt fadeninfattade briljanter samt 1 st blå safir.

unikt smycke design

Att använda färger vid design av smycken

Valet av färgsten påverkar utseende och när vi designar så tar vi ofta fram olika alternativa ädelstenar.

designa unika smycken

Grönt är skönt – även i smycken

Här är ett designförslag på ringen i 18k rött guld med fadeninfattade briljantslipade diamanter samt 1 st forrest green diamant och en grön capuchongslipad Chrysophras.

krysophras ring designas

Design med kontraster

Den röda Rubinen ger en härlig kontrast mot de vita briljantslipade diamanterna. Ringen sedd från ovan i rött guld med de 3 stegen av fadeninfattade briljantslipade diamanter.

smycken designa

Guldring designad med diamanter och Turkoser

Här ser vi ringen från sidan och med ytterligare ett alternativ av capuchongslipad. En kraftigt melerad Turkos.

design ring smycken

Smycken att bära till vardags och fest

När jag designade denna ring så ville jag skapa en lite större ring och som är har tålig infattning så den även håller att användas dagligen.

designsmycken

 

Lapis lazuli – blått likt jorden

Att se denna blåa Lapis lazuli är likt se jorden från rymden, där större delen är hav och kontinenterna endast är en mindre del. Likt is ligger diamanterna runt den blå stenen och denna sten ger ringen en helt annan känsla i sin design.

design smycke

 

Sedan 1977 har jag drivit mitt företag Anders Fors Guldateljé och sedan år 2000 har jag och min dotter använt oss av Cad för att gestalta de smycken vi designar. Vår signum är att skapa unika smycken utifrån vad som passar bäraren och uppgiven budget.

Varmt välkomna att boka ett möte för att få era drömmars smycke designat. Ett möte tar normalt 1 1/2 – 2 timmar och då skissar vi upp 2 – 5 olika förslag.

 

mvh

Anders Fors

Guldsmed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *