Gröna diamanter

 

Gröna diamanter

Finns gröna diamanter? Ja diamanter finns i en mängd olika färger. Under en period i slutet av 1800 talet så var Champagne färgade diamanter populära. Det som vi först tänker på när vi talar om diamanter är den vita intensivt blixtrande i regnbågens färger. Denna gröna diamant är bestrålad, vilket innebär att en mindre attraktiv färg på en diamant har man fått att bli grön genom att bestråla den. Naturligt färgade diamanter finns också och dessa kallas för Fancy Color diamonds. Dessa är mycket mycket sällsynta och kostar mycket mer en en vit diamant av högsta kvalité.

Det kan dock vara väldigt effektfullt med färgade diamanter. Bilden nedan visar en grön diamant (forrest green) med en härligt djup skogsgrön färg. Att välja en diamant med färg innebär att man både får färgen och ljusåtergivningen.

grön diamant

Grön diamant

Att fotografera och ge en korrekt bild av en grön diamant är en utmaning. Dessa bilder har Arthur tagit som arbetar hos oss och han har verkligen lyckats fånga den härliga gröna nyansen. Vi har ett mycket bra kontaktnät med ädelstensslipare och diamanthandlare så vi kan få fram de mesta varianter av färgade diamanter och slipformer.

grön diamant

Prinsess slipad grön diamant

Slipformen på denna gröna diamant är prinsess slipning. Briljantslipade (runda) och prinsess slipade diamanter är de 2 vanligaste förekommande slipformerna.

forrest green diamond

Designa ring med gröna diamanter

Att skapa en egen design på en ring med t.ex. en grön diamant och som kontrast vita i skenan kan bli mycket läckert. Vår specialité är att ta fram unika ädelstenar och designa smycken tillsammans med dig.

När vi talar om att designa egna ringar så möter ni mig som Guldsmed och formgivare, dvs ingen säljare som påstår att han eller hon skapar unika smycken. Här är det början hantverk och kvalité där jag tillsammans med er designar utifrån mitt över 40 års yrkeskunnande som Guldsmed.

Jag har alltid respekt för att kunden har en budget att hålla och innan jag sätter igång tillsammans med er och skissar upp förslag så vill jag gärna ha en budget så jag hamnar rätt.

gröna diamanter

Crossing – designad ring i 18 k guld

Här ser ni ett exempel på en ring som jag designat i 18 k guld med en grön diamant och vita fadeninfattade diamanter på kanten.

designa ring vitguld

Vi tar endast bokade besök och det är för att ni i lugn och ro skall kunna sitta tillsammans med mig när jag skissar upp förslag på er unika vigselring. Att formge ett smycke kräver ett stort kunnande för att det skall bli rätt. Kombinationen av kraftfulla cad-program och lång yrkeserfarenhet samt samarbete med Sveriges enda juvelfattare med Mästarbrev, Magnus Svärd borgar för hög formkänsla och genomgående hög kvalité på arbete.

Varmt välkommen att boka ett möte. Jag tar emot bokade möten alla dagar 9.00 – 21.00.

För bokning – ring 070-7762600 eller maila anders@fors.org

bästa hälsningar

Guldsmed Anders Fors

Etabl. 1977

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *