Skulpterade ringar

Skulpterade ringar

Skulpterade ringar kanske för den oinvigde säger mer än vad vi Guldsmeder kallar det. Det är handgraverade ringar som givit denna skulpturala form. Sidorna är handgraverade och skall symbolisera murgröna.

Den ena vitguldsringen har en bredd av 9 mm och den andra har en bredd av 7,5 mm. Detta är ett exempel på personligt designade ringar som vi skissat upp tillsammans med kunden.

skulpterade ringar

Guldsmed tillverkning ring

Hur går de till att tillverka dessa unika ringar? En viktig detalj när det gäller breda ringar är att vi gör en noga ringmåtts provtagning. När det gäller specialdesignade breda ringar som dessa så tar vi därför och gör enkla silverringar i de aktuella bredderna så att man verkligen får testa att storleken blir rätt.

Jag brukar också då rekommendera kunden att låna hem dessa ringmåtts prov då fingrars storlek kan skilja lite från dag till dag.

guldsmed tillverkning av ringar

 Guldringar med text

På bilden nedan så ser ni guldringar med text. Texten på ringarna är versaler och är upphöjda mot den underliggande matterade vitguldsringen.

 

guldringar med text på utsidan

Gravyr bred herring vitguld

Här ser ni gravyren på den breda herringen i vitguld. Dessa ringar är helt unika och designade tillsammans med kunden, Detta att skapa unika ringar eller vigselringar som vi sedan i vår Guldsmedsverkstad tillverkar och graverar är enormt givande för oss och självfallet även för kunden.

Det är så smycken skall vara – något personligt som sticker ut från mängden!

gravyr bred herring vitguld

Ett designmöte tar normalt ca 2 timmar och så skissar vi upp 2 – 5 olika skissförslag för dig som kund att ta ställning till. I slutet av mötet så printar vi ut skisserna som ni får ta med er hem och fundera kring.

För skisser och möte samt offert debiterar vi 1.500,-, ett belopp som sedan vid köp räknas av.

varmt välkomna att boka ett möte!

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

boka via mail anders@fors.org eller smsa förslag på tid till 070-7762600

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *