Guldsmedsbord

Att sitta rätt och ha nära till sina guldsmedsverktyg är viktigt! Stolen på bilden är kanske inte av senaste snitt, men ack så skön! Stolen har jag ärvt efter pappa och den är från 40-talet misstänker jag. Sen på bilden ser ni också hur ett klassisk Guldsmedsbord kan se ut. Med dess insågade halvcirkel där jag kan vila mina armbågar på arbetsbordets sidor. På den utsågade halvcirkelns vänstra sida så finner ni 2 hål. Dessa använder jag till att sätta ringregeln emot när jag arbetar med ett ringämne.

guldsmedsbord

Många gånger så möts man av att de som besöker min guldsmedsverkstad tycker jag sitter så lågt. Det är något som är viktigt för annars så sitter man med böjd nacke – något som straffar sig med åren annars. Jag har nu suttit som Guldsmed vid arbetsbrädet i 40 år och fortfarande är det lika kul. Känns det något i kroppen då? Ja, när det är väderomslag så har jag lite ont i framförallt höger tumme, men när vädret väl har ändrat sig så går det över. Även lite ont i höger armbåge, men vem vet är det yrkets eller datorns fel.

Viktigaste av allt är ändå att kunna sitta vid sitt arbetsbord och skapa smycken som sen bärs under många år av mina kunder. Min far satt vid guldsmedsbordet fram till han blev 80 år och jag hoppas att jag får uppleva och kanske till och med slå det med några år – vem vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *