Mikroskop

Guldsmeden har sedan urminnes tider sökt hjälp för att se små små detaljer och kunna utföra precisionsarbete. En god hjälp är bra syn, men många gånger räcker inte det och allt från lupp till förstorings skärmar används.

Top of the top är dock att ha ett mikroskop. Efter en tids letande och förfrågningar från företag och kollegor föll valet på ett Leica A 60 mikroskop. Vi använder det när vi avsynar arbeten och även när vi ska göra de sista arbetet för att uppnå den finish vi vill ha.

Leica A60 smyckesskador försäkringsärenden

 

Mikroskop är även god hjälp när vi får in försäkringsärenden på smycken och ringar som råkat ut för skador. Med mikroskopet så är det lätt att se om en sten lossnat pga av slitage eller om stenen krossats alternativt någon annan orsak ligger bakom skadan. Vi rekommenderar också våra kunder att ha en översyn av sina smycken med jämna mellanrum – allt för att undvika tråkiga försluter av ädelstenar.

Vi har också god hjälp av vårt mikroskåp vid bedömning av diamanter och andra ädelstenar samt andra arbeten där förstoring från 5 upp till 30ggr och av hög kvalité är nödvändigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.