Vigselring diamant

Vigselring diamant

När vi nämner vigsel och ringen som kvinnan bär så förknippar vi det oftast med en vigselring diamant. Vigselringar med diamanter står för något evigt bestående. Skälen bakom detta är diamantens unika egenskaper.

Diamant är det hårdaste material vi känner till på vår jord.

När den bearbetas av en skicklig diamantslipare så uppnår den fantastiska förmåga att blixtra. Allt ljus som faller in mot diamanter reflekteras åter om den är korrekt slipad. Vi har här 6 olika storlekar på enstensringar, en modell som är populär som vigselring.

Den första på bilden nedan är 0.30 ct i 18 k rött guld. Diametern på diamanten är ca 4,25 mm.

enstensring 0.30 ct

Enstensring diamant 0.40 ct

Nedanstående ring är i 18 k vitguld med en briljantslipad diamant som väger 0.40 ct. Fattningen har 4 klor och lämpar sig bra om man önskar ha t.ex. en alliansring bredvid. Diameter på diamanten är ca 4,7 mm.

enstensring 0.40 ct

Enstensring diamant 0.50 ct

Här har vi ytterligare en enstensring i 18 k rött guld med en rund briljantslipad diamant som väger 0.50 ct. Diameter på diamanten är då ca 5,1 mm.

enstensring 0.50 ct

Enstensring vitguld med diamant 0.65 ct

Här ser ni en enstensring i vitguld med en briljantslipad diamant som väger 0.65 ct. Diameter på diamanten är då ca 5,5 mm.

enstensring 0.65 ct

Enstensring i 18 k rött guld med diamant 0.80 ct

Här ser vi samma modell av enstensring men med en briljantslipad diamant som väger 0.80 ct. Diameter på diamanten är ca 6,1 mm.

enstensring 0.80 ct

Enstenring i vitguld med briljantslipad diamant på 1.0 ct

Enstenring med 1,0 ct briljant slipad diamant. Vi har också kompletterad ringen med fadeninfattade briljantslipade diamanter på vardera sida om den stora centerstenen. En briljantslipad diamant på 1 carat har en diameter på ca 6,5 mm. Sidostenarna på denna ring väger 0.30 ct.

enstensring 1.0 ct med sidostenar

Att välja en vigselring med diamant har flera detaljer som du bör tänka på. Jag har inledningsvis talat just om detta med slipkvalité. Den är extremt viktig för att din diamantring skall blixtra ordentligt. En dåligt slipad diamant fungerar som en fönsterruta. När stenen blir smutsig på undersidan så ser man rakt igenom stenen. En bra slipad diamant fungerar som en spegel.

Vid bokat besök går vi igenom kvalitéer på diamanter och hjälper Er att ta fram ett förslag utifrån Era önskemål och budget. Till vår hjälp har vi kraftfulla cad-program som vi skissar upp förslagen på vigselringar till Er.

Innan ni bokar besök så kan det vara klokt att fundera över budget, för vid besöket så frågar vi alltid om denna. Normalt skissar vi upp ett flertal fotorealistiska skisser som ni sen får ta med Er hem och fundera över.

Ett besök tar normalt ca 1-2 timmar.

Ps. samtliga bilder på vigselringarna ovan är cad-skisser som vi har fotorenderat.

 

Varmt välkommen att boka ett besök, lär mer på följande sida hur ett besök läggs upp, boka möte.

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *