Polering Rolex

Polering Rolex

När jag får in en repig Rolex och ska återställa den i sin forna glans är det alltid en utmaning. Vid polering av en Rolex gäller att utföra detta på rätt sätt. Till vår hjälp har vi lasersvets som vi använder oss av för ta bort hack och djupare repor, allt för att förhindra speglingar vid senare polering. Därefter går vi lätt över med 1000 slipmedel, därefter slippasta på hård trissa, därefter putsning med lumptrissa.

putsa rolex klocka

Renoverad boett Rolex

Ringen runt urtavlan har slagmärken lasersvetsats och är slutligen högglanspolerad och monterad på boetten.
renoverad boett rolex

Polera Rolex armband

Rolexarmband har ofta precis som klockboetten hack och repor.  Är dessa lite djupare så går vi över skadan med laser, därefter slipning och polering i olika steg. Rolexarband har ofta både högglanspolerade länkar och sidenmatta. Med speciella trissor återskapar vi den matta ytan.

Efter några års användning så samlas det en hel del smuts i länkarna, så innan klockbandet monteras på boetten så får armbandet ligga i ultraljudsbadet för ordentlig rengörning.

polera rolex armband guld

 Mattering Rolexarmband

Att mattera ett Rolexarmband är en rolig utmaning. Vi använder oss av speciella sliptrissor för att återskapa den ytan som armbandet en gång haft. Bilden nedan visar en stållänk till en Rolex som vi renoverat. Den gick från utrop 185.000,- till rekordpris på 330.000,-. Ett skäl till att klockan gick upp så pass var den snygga renoveringen och borttagning av bucklor vi utförde, se Rolex rekordpris.

mattera rolexklockarmband

Önskar ni enbart få er Rolex polerad så rekommenderar jag därför alltid kunden att åtgärda lite mer. En felaktigt utförd polering kan leda till fula speglingar.

Att enbart putsa en Rolex med fula slagmärken och repor avråder jag starkt från. För att uppnå ett fullgott resultat så skall repor samt slagmärken kartläggas i mikroskopet. Jag slipar därefter band och boett i flera steg och därefter slutligen lätt puts. Jag tar endaste emot bokade besök i min ateljé i Stockholm.

Vid frågor och första kontakt så ser jag gärna att ni smsar bra bilder av er Rolex. sänd dessa till  070-7762600 alternativt mailar dessa till anders@fors.org

Bästa hälsningar

Guldsmed Anders Fors

Etabl. 1977

4 tankar om “Polering Rolex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *