Polering Rolex

Polering Rolex

Att få in en repig Rolex och återställa den i sin forna glans är kul. Att polera en Rolex gäller att utföra på rätt sätt. Eventuella hack får inte slipas bort då detta lätt ger speglingar i boetten. Till vår hjälp har vi lasersvets som vi använder oss av för ta bort hack och djupare repor. Därefter går vi lätt över med 1000 slipmedel och sedan slippasta på hård trissa och därefter putsning med lumptrissa.

putsa rolex klocka

Renoverad boett Rolex

Ringen runt urtavlan har slagmärken lasersvetsats och är slutligen högglanspolerad och monterad på boetten.
renoverad boett rolex

Polera Rolexarmband

Rolexarmband har ofta precis som klockboetten hack och repor. Är dessa lite djupare så går vi över skadan med laser och därefter slipning och polering i olika steg. Rolexarband har ofta både högglanspolerade länkar och sidenmatta. Med speciella trissor återskapar vi den matta ytan.

Efter några års användning så samlas det en hel del smuts i länkarna, så innan klockbandet monteras på boetten så ultraljudstvättas armbandet.

polera rolex armband guld

 Mattering Rolexarmband

Att mattera ett Rolexarmband är en rolig utmaning. Vi använder oss av speciella sliptrissor för att återskapa den ytan som armbandet en gång haft. Bilden nedan visar en stållänk till en Rolex som vi renoverat och som gick från utrop 185.000,- till rekordpris på 330.000,-. Ett skäl till att klockan gick upp så pass var den snygga renoveringen och borttagning av bucklor vi utförde, se Rolex rekordpris.

mattera rolexklockarmband

Har ni en Rolex som ni önskar polerad så rekommenderar jag alltid kunden att åtgärda lite mer. En felaktigt utförd polering kan leda till fula speglingar.

Misstaget är att putsa en Rolex med fula slagmärken och repor. För fullgott resultat så skall repor och slagmärken först studeras i mikroskop och därefter tas bort med laser, sen slipas i flera steg och slutligen lätt puts.

Jag tar endast bokade besök och har min ateljé i Stockholm. Vid frågor och första kontakt så ser jag gärna att ni smsar bra bilder av er Rolex till  070-7762600 alternativt mailar dessa till anders@fors.org

Bästa hälsningar

Guldsmed Anders Fors

Etabl. 1977

4 tankar om “Polering Rolex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *